У "Слузі народу" пояснили, чому підвищення пенсійного віку неминуче

Депутат "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань соцполітики Галина Третьякова заявила, що підвищення пенсійного віку - неминучий процес.

Як вона розповіла в інтерв'ю "ЕП", вирівняти солідарний рівень пенсій можна тільки шляхом збільшення пенсійного віку.

"Президент проти. Володимир Олександрович дуже цікавиться темою пенсійного забезпечення. Не знаю, може, накладе вето на мої законопроекти. Шляхів у нас два: виходити на пенсію раніше й отримувати пенсію, яка у нас є, або підвищувати пенсійний вік і отримувати більші пенсії", - сказала Третьякова.

На твердження про те, що МВФ підтримає підвищення пенсійного віку, голова комітету ВР відповіла: "Ймовірно. Підвищення пенсійного віку - неминучий процес. Є дослідження Світового банку. У ньому йдеться про те, що в 2030 році при параметрах нинішньої солідарної системи у нас пенсію за формулою будуть отримувати 40% громадян. Всі інші будуть отримувати мінімальну пенсію".

Раніше повідомлялося, що народні депутати від «Слуги народу» розробили законопроект про запровадження в Україні загальнообов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення. УНІАН розбирався, як ця система буде працювати та чи зможуть українці самостійно забезпечити собі безбідну старість.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!