Стало відомо, чому ціни на огірки демонструють небувалі стрибки у січні

Через нестабільну логістику та невелику пропозицію ціни на огірок показують найбільшу нестабільність за останні 5 років. Ціни на імпортний тепличний огірок протягом січня демонструє небувалі стрибки ціни – від 45 до 67 гривень/кілограм. Вітчизняні тепличники перебувають у міжсезонні та не можуть запропонувати свою продукцію. 

Тенденція стрибка ціни помітили на найбільшому в Західній Україні гуртовому ринку “Шувар” та гуртових ринках у Києві, хоча останні 5 років ціна трималася у діапазоні 46-52 гривень/кілограм.

Такі стрибки – це момент нестабільної логістики. Попит на цей овоч є, а пропозиція невелика. І той товар, що пропонують – не завжди найкращої якості. Частина його приморозилася, частина зів’яла. У світі триває пандемія COVID-19, через це вантажі на митницях затримуються, перевезення розтягуються, – пояснив аналітик ринку “Столичний” Іван Григорович.

За спостереженнями аналітика, огірок у січні дорожчав завжди. У цей час збільшується попит на нього через психологічний чинник: покупці вже скучили за свіжими овочами, а консервованих вже наїлися.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!