"Програми підтримки просто зникнуть": нардеп розповів про кардинальні зміни в держбюджет-2020

Через запроваджений карантин задля недопущення активного поширення нового коронавірусу COVID-19 Кабінет міністрів нині готує зміни до державного бюджету на 2020 рік.

Як повідомив у прямому ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" заступник голови парламентського комітету з питань бюджету, нардеп від "Слуги народу" Олександр Трухін, пропонують суттєво урізати кошти у сфері культури, освіти та науки, спорту та інших галузей.

"Відбуваються кардинальні зміни у бюджеті-2020. Ресурсна частина змінюється на 86,3 млрд грн в плюс. Доходи держбюджету в проекті – мінус 115,9 млрд грн. Витрати на кредитування - 86,3 млрд грн. Фактично можна назвати цей проект прихованим секвестром", – сказав депутат.

Стабілізаційний фонд мав бути сформований в розмірі 124 млрд грн.

"Він сформується з таких напрямків: планується скорочення фонду регіонального розвитку на 7,5 млрд грн, підтримка АПК - мінус 4 млрд грн, субвенції місцевим бюджетам - мінус 2 млрд грн, субвенція місцевим бюджетам на формування об'єднаних територіальних громад - мінус 2 млрд грн. Озвучені мною програми по суті зведені на нуль. Вони зникли з проекту бюджету", - зазначив Трухін.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!