Коломойського став партнером американців, які "кинули" Україну на $8 млн, - Bihus.Info

Підконтрольна олігархам Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову та їхньому оточенню фірма "Рокіт-М" хоче виготовляти снаряди спільно з американською компанією Gray Fox, яка у 2018-2019 рр. зірвала постачання лінії для виробництва снарядів на державний оборонний завод і не повернула $ 8,3 млн передоплати.

Як говориться в розслідуванні Bihus.Info, ще в березні 2018 державний завод "Артем" уклав контракт на суму $16,6 млн з американської Gray Fox Logistics (такої юридичної особи не існує, це вигадане ім'я, яким користується компанія Gray Fox Aviation and Logistics, Inc). Уже в травні 2018 го "Артем" заплатив Gray Fox передоплату - $8.3 млн.

Обладнання для заводу компанія так і не поставила, хоча термін контракту закінчився в кінці квітня 2019 го. Після чого, в червні, СБУ відкрила кримінальне провадження і в жовтні 2019 затримала кількох чиновників, причетних до укладення цього контракту. Зараз ця справа, за додатковими, корупційними статтями, передана в Національне антикорупційне бюро.

А вже в січні 2020 го споріднена американська компанія - Gray Fox International - створила дві спільні фірми з "групою Коломойського": "Рокіт-М" і "Таргет-М".

В обох фірмах Gray Fox виступає міноритарним засновником, мажоритарним є нафтопереробні заводи з групи олігарха - ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" та ВАТ "НПК - Галичина", а бенефіціарами - Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов і їх партнери.

Як з'ясували в Bihus.Info, спільна фірма групи Коломойського і Gray Fox хоче виробляти саме ті снаряди великого калібру, які вже повинен виробляти державний завод "Артем", але не може це робити, оскільки Gray Fox не задані замовне за контрактом обладнання.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!