Де найбільше мільйонерів в Україні: дані від податкової

В Україні з 1 січня 2020 року стартувала кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2019 році, в рамках якої станом на 1 квітня доходи понад 1 млн грн задекларувала 1761 фізична особа.

Про це повідомили в прес-службі Державної податкової служби України.

Повідомляється, що в березні декларації про майновий стан і доходи подали 749 громадян. Відзначається, що доходи понад 1 млн грн найбільш активно декларували жителі Києва (702 особи), Харківської (143 особи), Дніпропетровської (129 осіб) та Київської (103 особи) областей.

Такими громадянами з отриманих доходів визначені податкові зобов'язання до сплати в бюджет у розмірі 234,4 млн грн. З них 206,7 млн грн - податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 27,6 млн грн - військовий збір.

«За вказаний період найбільша сума до сплати в бюджет у розмірі 24,9 млн грн (21,4 млн грн ПДФО і 3,5 млн грн військового збору) визначена мешканцем Львівської області від отримання іноземних доходів», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Також повідомляється, що податкові зобов'язання трохи понад 8 млн грн задекларовані двома громадянами - бенефіціарними власниками українських підприємств, жителями Одеської області та міста Київ. Мешканкою Одеської області задекларовано до сплати в бюджет 8,3 млн грн з доходу від продажу корпоративних прав, а жителем Києва – 8,8 млн грн з іноземних доходів.

У прес-службі нагадали, що кампанія декларування доходів триває і подати декларацію про майновий стан і доходи громадяни можуть в електронному кабінеті. Останній день подання декларації – 30 червня. Податкові зобов'язання, визначені такими фізичними особами в деклараціях, повинні бути сплачені до 1 жовтня 2020 року.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!