Частині українців постачатимуть газ тільки за наявності лічильника: деталі

Споживачі, які використовують газ лише для приготування їжі, з січня 2021 року будуть отримувати блакитне паливо лише за наявності приладу обліку, який повинен бути встановлений газорозподільною компанією або коштом бюджету.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища.

«Минекоенерго звертає увагу, що відповідно до частини 1 статті 2 Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», постачання природного газу з 1 січня 2021 року для населення, що проживає у квартирах та приватних будинках, у яких природний газ використовується тільки для приготування їжі, здійснюється тільки за умови його комерційного обліку», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення здійснюється за рахунок: коштів суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, коштів відповідного бюджету, крім коштів місцевих бюджетів. А також з інших джерел, не заборонених законодавством.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!