"Центренерго" купуватиме вугілля в Ахметова за формулою "Роттердам+" на кредитні гроші

ДТЕК "Енерго" буде продавати ПАТ "Центренерго" вугілля без посередників за ціною, прив'язаною до імпортного паритету.

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на прес-службу Міністерства енергетики.

"Міністерство енергетики за дорученням президента Володимира Зеленського завершило медіацію між представниками вугледобувних підприємств та ПАТ "Центренерго". Результатом складних переговорів стало укладення контракту про відновлення постачання українського вугілля на ТЕС державної генеруючої компанії "Центренерго", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що для відновлення роботи державних і приватних шахт, а також своєчасного розрахунку за вугілля з боку Центренерго залучені державні банки "Укргазбанк" та "Ощадбанк".

"Сторони досягли попередніх домовленостей про відкриття кредитної лінії для Центренерго. Отримання кредитних коштів дозволить Центренерго розширити закупівлі вітчизняного вугілля. Відповідно, шахти, які зараз перебувають у вимушеному простої, відновлять видобуток, а гірники зможуть повернутися до роботи. Гарантії відновлення роботи держшахтами були отримані від вугледобувних підприємств", - підкреслили в Міненерго.

Нагадаємо, минулого тижня тимчасовий міністр енергетики Ольга Буславець здійснювала тиск на компанію "Центренерго", змушуючи її купувати вугілля на шахтах, що входять у холдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

Раніше тимчасовий міністр скандальним чином вирішила відключити три атомні енергоблоки та знизити потужність ще на п'яти блоках державного підприємства "Енергоатом", що виробляє саму дешеву електроенергію в країні. Це дало можливість іншим видам генерації, а саме вугільної та сонячної, зберегти свої доходи.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!