Бізнес закликає послабити податковий тиск на період карантину, - ЄБА

У зв'язку з впровадженням жорстких карантинних заходів в рамках боротьби з коронавірусом і безпрецедентною реорганізацією роботи більшості компаній, бізнес потребує оперативних і актуальних рішеннях парламенту для підтримки економічної активності, серед яких, зокрема, послаблення податкового тиску та скасування штрафів за порушення деяких податкових правил.

Про це сказано в прес-релізі Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА).

Зокрема, бізнес пропонує розглянути можливість зниження ставок податків на доходи фізичних осіб, скасувати оподаткування доходів від банківських депозитів як фізичних, так і юридичних осіб, а також звільнити страхові внески за договорами добровільного медичного страхування здоров'я працівників від обкладення податком на доходи фізичних осіб і військовим збором.

Крім того, бізнес-спільнота вважає за необхідне скасувати штрафні санкції та нарахування пені за порушення правил обліку палива і спирту етилового, а також порушення строків нарахування, декларування та сплати ПДВ, акцизного податку та рентної плати до 31 травня 2020 року.

Також бізнес вважає за необхідне призупинити перебіг усіх процесуальних строків оскарження рішень контролюючих органів як в адміністративному, так і в судовому порядку і ввести виплату допомоги по тимчасовій втраті працездатності працівників за рахунок коштів Фонду соціального страхування з першого дня хвороби.

Крім того, бізнес очікує прийняття Радою законів про неможливість повернення банків (націоналізованих або ліквідованих) екс-власникам та про ринок землі, які є одними з ключових для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом та узгодження нової програми фінансування.

"Ці тимчасові заходи можуть допомогти бізнесу утриматися на плаву і зберегти робочі місця своїм співробітникам, що надзвичайно важливо для економічного здоров'я країни та добробуту громадян", - зазначили в прес-службі.

Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!